Nyheter

Centralt avtalsråd!

Huvudyrkanden närmar sig…

De slutgiltiga synpunkterna, prioriteringarna och ställningstaganden inför formuleringen av huvudyrkanden närmar sig!

Till skillnad mot lokala- och regionala avtalsråd är det centrala avtalsrådet stadgereglerat. Avtalsrådet är ett rådgivande organ till förbundsstyrelsen som ytterst är avsändare och bärare av det yrkande vi överlämnar till motparten. Det innebär att det är förbundsstyrelsen som föreslår agendan för det centrala avtalsrådet och hur det utformas. Avtalsrådet överlämnar en rekommendation till förbundsstyrelsen som med detta som grund fastställer huvudyrkandet i sin helhet. 

Målarna är förväntansfulla och taggade inför att göra det vi gör bäst, att kämpa med och för medlemmarna för bättre villkor i arbetslivet, inget tjafs!